donderdag 22 maart 2018

Ouderentour dag 4

9 maart Rumah Kita Wageningen


 
Bij binnenkomst in de hal valt mijn oog op de flyer van onze komst op de balie, waar je alle soorten koffie kunt krijgen! We worden welkom geheten door Irene Hoffman, de activiteitenbegeleidster


Een spannende dag, want we hebben een "eigen" muzikant meegenomen, omdat Rumah Kita niet in de gelegenheid was een klein ensemble te regelen voor deze middag.
De zaal loopt vol, bewoners van de kleinere units worden opgehaald en aan de andere kant van het restaurant, bedoeld voor bezoekers die iets willen eten of drinken, gaan ook allemaal bewoners, hun familie en anderen zitten om te kijken wat er gepresenteerd gaat worden.
Tom Tehupuring die uit de Rock-wereld komt, gaat deze keer zich storten op de lagu2 Ambon en andere liedjes uit het oude Nederlands-Indië. Zodra hij begint te tokkelen op zijn gitaar en dan begint te zingen, vallen de toeschouwers in en zingen vrolijk mee.
 
Wij worden als Moluks Juweeltje geïntroduceerd en ik mag iedereen vertellen over ons project Ena en de vissen. De mensen willen de film graag zien. sommigen herkennen het geluid van de 'tahuri' aan het begin van de film.

Dan loopt de film verder en aan het einde komt de aftiteliing van de film. Hierbij hoor je het prachtige gitaarspel van Peter Lengams met een eigen arrangement van het vissersliedje "Lembe lembe" met zang en tifa bijgestaan door Maria Lekranty. 
Leuk hieraan is, dat groep 7/8 van de SamenOpWegschool uit Alphen aan den Rijn de muzikale omlijsting meedoet. Hiervoor was speciaal een gastles georganiseerd.

Wij voegen later nog meer foto's van deze dag, zodra wij foto's van de heer Bender krijgen toegestuurd.
Ruim 60 bewoners/bewoonsters van het huis waren komen kijken, veelal met familie.
Er kwamen steeds nieuwe bezoekers erbij, die een deel wilden meemaken van de middag.
 

links op de foto mw Agu Patty-Sapuletej, donateur van ons project, weet 
nu wat de lievelingsboeken van haar zwager Oelies Tahamata zijn!

De expobanners met de leuke uitspraken van deelnemers op de banners over hun favoriete verhaal of boek stonden in een toegangshalletje voordat je het restaurant inkwam. Bezoekers, die langs het restaurant liepen, stopten af en toe om de banners te bekijken. "Hoe komen jullie op het idee?", "Oh, dat was ook mijn lievelingsboek!" "Mooi gedaan, succes met jullie volgende bezoeken" . "Dit hebben onze mensen zo nodig, muziek en herinneringen ophalen. Komen jullie terug!?" 
Met een tevreden gevoel gaat iedereen weer huiswaarts.
 Met dank aan Nona Salakory, die meteen ging helpen uitserveren van de koffie- en thee met lekkers, en Tom Tehupuring, die de mensen van Rumah Kita een onvergetelijke middag bezorgde. Er werd zelfs gerolstoedanst en de 'jospan' ontbrak ook niet! Mevrouw Picauly die in de buurt woont, had bericht gekregen, dat wij er zouden zijn en zij heeft van de middag genoten.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten