maandag 23 april 2018

Ouderendag 10
19 april  Stichting Nusantara Amsterdam Zuidoost Ouderensoos ‘Wat een leuk idee, al die culturen en verschillende leeftijden bij elkaar met hun favoriete jeugdverhaal. Dit kan overal staan, geweldig om er bij te staan en alles te lezen.

Het werkt inspirerend, je jeugd komt terug!’


In de gang naar de soos staat de bannerexpo, het favoriete jeugdverhaal opgesteld. De banners trekken de nodige belangstelling en natuurlijk worden er ook bekenden gescout.  Elke twee maanden stroomt de soos vol met ouderen uit stadsdeel Zuidoost maar ook van ver buiten de buurt en zelfs van buiten de stadsgrenzen.


Geïnteresseerden geven zich op via de mail. Mensen zonder computer krijgen het programma thuisgestuurd en kunnen een belletje geven om zich aan te melden.

‘dat is ook, zegt mevrouw Sien Kippuw-Tomasowa zodat ze weten hoeveel eten er moet zijn, want we krijgen altijd een maaltijd. Veel mensen eten het hier gezamenlijk, maar ik neem het altijd mee naar huis’.

‘Het is belangrijk om te weten hoeveel mensen er komen’,  zegt Paul Gan, een van de zes werkgroepleden van de organisatie. We controleren ook alle nooduitgangen zodat er geen mensen voor zitten of rollators voor staan.De vaste band van de middag staat al opgesteld en de mensen komen direct van hun plek voor ‘potjo potjo’ op de dansvloer. 
Ellen geeft een mooie inleiding over de schrijfster, de Scholentour met grootouders en de schoolklas met Molukse musici die de muziek bij de aftiteling verzorgden. Het filmverhaal ‘Ena en de vissen’ wordt getoond op groot scherm.

Het geluid heeft een minder groot bereikt dan nodig is en dan kunnen veel ouderen achterin de zaal het gesproken deel in het filmverhaal niet meer goed volgen. Gelukkig maken de beelden met de mooie illustraties als decor alles goed.
Paul Gan wil graag van ons weten hoe wij op het idee zijn gekomen en is onder de indruk van de bereikte resultaten.
 
Stichting Nusantara staat beter bekend als: Nusantara-Amsterdam en is in 2006 opgericht door enkele actieve bewoners, allen op zoek naar informatie over zaken als wonen, samen leven en samen werken in Amsterdam Zuidoost. Samen delen zij ook een gemeenschappelijke achtergrond, die in het vormalig Nederlands-Oost-Indië ligt. Daarnaast nemen ook bewoners van andere etnische culturele achtergronden deel aan de activiteiten.  Terugkerende activiteiten vinden plaats romdom thema's als gezond oud worden, integratie, sociale cohesie, emancipatie, participatie, cultureel erfgoed en gedeelde geschiedenis.... aldus te lezen op hun website: http://www.nusantara-amsterdam.nl/
Geen opmerkingen:

Een reactie posten