donderdag 3 mei 2018

Ouderendag 11

20 april Stichting IMOA Ouderensoos
 De groep Indisch Molukse Ouderen Amsterdam, beter bekend als IMOA, is ooit gestart als initiatiefgroep voor het realiseren van huisvesting voor Indisch en Molukse ouderen in Amsterdam – destijds uitgemond in de locaties van de woongroep Tempat Senang en het verzorgingshuis Jatopa. Inmiddels heeft zij een bredere doelgroep aangetrokken die een maandelijks, door vrijwilligers georganiseerde bijeenkomst in het Huis van de Wijk in Osdorp organiseert. Hier ontmoeten mensen elkaar en komen ze voor een informatief programma met dans, muziek en hapjes.

Omdat er veel bezoekers al heel vroeg zijn is er ruim tijd voor de bannerexpositie die altijd weer herkenning oproept. ‘Jullie hebben hier veel werk aan gehad maar het is zo mooi geworden’, zegt een van de bezoekers. Zij herkent gelijk een aantal mensen op de banner als Cisca Pattipilohy, inmiddels 92, die vroeger ook vaak naar een IMOA bijeenkomst kwam en Frans Leidelmeijer, vandaag ook weer herkend als een van de experts van het programma‘Tussen Kunst en Kitsch’, maar dat hij er niet meer bij zit vanwege zijn leeftijd zorgt voor onbegrip.Eigenlijk is 70-75 personen de limiet voor een bijeenkomst, maar vandaag worden er zeker tegen de 100 personen geteld.
De groep vrijwilligers, herkenbaar aan hun originele button van IMOA voorzien van een palmboompje, komen handen te kort om mensen te helpen en thee en koffie met spekkoek en sponscake te serveren.

Er was weinig tijd om  vooraf de zaal goed in te richten met diverse hoekjes voor de tombola, de hoek  waar het muziekduo Dave Makatita en Legirah, de inrichting van tafels en stoelen en voor het eerst wordt er gebruik gemaakt van het filmscherm. 


De beamer die alle gebruikers in het gebouw kunnen gebruiken tijdens de activiteiten werkt naar genoegen. Ook hier weer zijn de complimenten voor de filmer, die de voorlezers op het scherm laat zweven met de schitterende tekeningen van de schrijfster Ada Lilipaly-De Voogt.
“Zo grappig ja, ze dansen met stoel en al over het scherm heen!” en “Mooie film, maar ik hoop toch dat het boek nogmaals wordt gedrukt, ik ben van de oude stempel, die graag een boek in handen heeft!”

Maar dat het samenzijn in een behoefte voorziet is hier overduidelijk.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten