donderdag 25 januari 2018

Dag 2 Oost-Souburg & Middelburg

25 januari

‘Superbedankt, het was héééél erg leuk! 
Alle leerlingen van groep 6 kwamen langs om mij als voorleesoma een hand te geven en te zeggen hoe leuk 
ze het vonden en te vragen of we volgend jaar
 weer terugkwamen?'


Op de 2e dag van de Nationale Voorleesdagen gingen we met 4 grootouders op pad om het voorlezen en verhalen vertellen te promoten. Twee fantastische scholen in Oost-Souburg en eentje in Middelburg stonden vandaag op het programma.Bijzonder in deze regio was dat we op pad gingen met Ada Lilipaly-de Voogt, schrijfster en illustrator van het door ons ‘verfilmde’ boek, ‘Ena en de vissen’.

De kinderen wilden graag weten hoe ze de illustraties had gemaakt. Ada, verrast door de interesse van de leerlingen, vertelde hoe ze eerst een tekening met potlood op papier zet en daarna inkleurde met waterverf. Maar ook heel belangrijk, zo vertelde ze, was de ‘’research’, want een verhaal moet immers altijd kloppen.

Kinderen laten zich makkelijk meevoeren naar leeftijdsgenootjes in een ander deel van de wereld. De interesse is niet alleen groot, ze vinden het ook heel leuk om te praten over overeenkomsten en verschillen. Zonder veel moeite leven ze zich in.  

Grappig en mooi was dat een jongetje van Turkse afkomst direct met een grote glimlach meldde dat ‘nene’ in het Turks, net als in het Moluks, ook oma betekent.

Het feit dat leerlingen van "een groep 8 uit een andere plaats" de muziek bij het filmverhaal gemaakt hadden, maakte diepe indruk.

Reacties van leerkrachten op dag 2

Archipelschool ‘t Mozaiek, Oost-Souburg

“Positief, leuk project!”

“heel leuk en goed voorbereid. Het boek sluit goed aan bij de belevingswereld van kinderen”

“De Njiru: de kinderen waren gelijk betrokken en nieuwsgierig dit opdrachtje te doen. Dat was erg  geslaagd”.
  Met dank aan Ada Lilipaly-De Voogt, die haar vriendin, een 'oude rot' in het vak, Mary de Lima bereid vond vandaag mee te draaien als grootouder. 
Kameleon, Oost-Souburg

“Het was geweldig. De kinderen zaten ademloos te kijken. We hebben er enorm van genoten, bedankt!
De Stroming, Middelburg

“De kinderen vonden het erg leuk. Het verhaal kwam tot leven!”

“Goed voorbereid en interactief”Geen opmerkingen:

Een reactie posten