dinsdag 3 juli 2018

Ena en de vissen als filmverhaal gelanceerd!




Het verhaal ‘Ena en de vissen’  geschreven en geïllustreerd door Ada Lilipaly-de Voogt is in een eigentijds jasje gestoken als filmverhaal dat vertoond kan worden op het digibord op school, op een groot scherm in Moluks- en Indische ouderenhuizen en gewoon thuis via Youtube op tablet, computer of televisie.

Het verhaal
‘Ena en de vissen’  speelt zich af op een Moluks eiland in Indonesië en vertelt het verhaal over het meisje Ena die, met haar jongere broer Daantje, een maaltje vis gaat vangen voor hun avondeten. Als er zich op weg naar huis allerlei moeilijkheden voordoen ziet het er naar uit dat er ’s avonds bijna niets te eten zal zijn...
 
 ‘Ena en de vissen’ is een universeel  verhaal dat altijd enorm aanslaat, doordat het zoveel aanknopingspunten biedt om met leerlingen te praten over het dagelijks leven. Door de informatieve en educatieve elementen nodigt het kinderen van alle culturen uit tot een nagesprek over het leven van Ena en haar familie op de Molukken maar juist ook van de kinderen zelf in zijn of haar eigen omgeving.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten