donderdag 15 februari 2018

Dag 7 Barneveld

donderdag 1 februari  


De Prins Willem Alexanderschool vormt de afsluiting van de Scholentour voor dit jaar. Met lokale grootouders hebben we in totaal 48 groepen bezocht. Afgemeten aan de reacties van de scholen, maar ook van de voorleesgrootouders kunnen we dit zeker voortzetten in 2019 tijdens de Nationale voorleesdagen.


Groep 4 is muisstil als oma Lieneke het woord neemt en de groep prikkelt met vragen. De interactie met de klas is actief en uitdagend. Het gesprek met de klas is zo intensief dat niemand in de groep gevolg geeft aan de bel van de pauze. Integendeel, we gaan nog een extra kwartier door en sluiten af met een mooie groepsfoto voor het boekomslag op het digibord.Opa Oelies loopt door de gang in de school naar groep 6 om daar te gaan voorlezen. Kinderen uit deze klas herkennen hem o.a. als coach van het jeugdvoetbalteam.
De kinderen luisteren gefascineerd naar opa Oelies en na het verhaal komen er allerlei vragen over het verhaal, het thema boodschappen doen en over hun leven hier in Barneveld.

oma Nona las voor in groep 5, zij had voorwerpen bij zich, die de kinderen terugzagen in het boek. Zij wilden er alles van weten, ook hier kreeg  de 'njiru' veel aandacht. En natuurlijk ook de veer met de sarong, waarin een baby wordt gewiegd ('ajun').

Reacties school

Goed, zo zien kinderen een stukje uit een andere cultuur

Erg leuk voorgelezen- moeilijke woorden worden uitgelegd

Leuke kennismaking met de Molukken en Indonesie

De kinderen waren betrokken. Leuk om nieuwe woorden en vruchten te leren kennen.

Erg leuk gedaan met veel aandacht voor de kinderen. Veel enthousiaste mensen!

Deze dag draag ik op aan oma Frieda Tahamata-Sapuletej, die juist vandaag 1 jaar geleden plotseling was overleden. Zij zou anders hebben voorgelezen en ik ben trots op mijn 'broer'  Oelies, die de wens van zijn vrouw in vervulling heeft laten gaan.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten