woensdag 23 augustus 2017

Doe jij ook mee aan de steunactie?


Ena en Daantje zijn inderdaad nog steeds op zoek naar donateurs voor onze steunactie.
Doe jij ook mee? 


Donaties, groot en klein, kunt u storten op rekening 
Stichting TitanÉ, Utrecht, NL63ABNAØ437611531,
o.v.v. “Filmverhaal Ena en de vissen”.   

  Beste vrienden,

 

Ena en Daantje uit het fraai geïllustreerde kinderprentenboek ‘Ena en de vissen’ zijn op zoek naar sponsors in Nederland. Dit behoeft enige toelichting.

 


Achtergrond

  ‘Ena en de vissen’ is een prentenboek uit 1988, geschreven door Ada Lilipaly-De Voogt, die het verhaal schreef en de illustraties verzorgde. Het verhaal speelt zich af op de Molukken in Indonesië. Het boek verscheen in het Nederlands en in het Maleis en was vrij snel uitverkocht. Anno 2016 is dit boek een succes op basisscholen in Nederland. Hoe wij dit weten?Wij draaien vanaf 2012 mee in het project Grootouders Lezen Voor! (www.grootuderslezenvoor.nl ) en lazen tijdens de Nationale Voorleesdagen voor in groepen op ruim 30 basisscholen in Rotterdam, Utrecht en Amsterdam Zuidoost. Grootouders lezen voor! kent 3 pijlers: Generaties verbinden - Cultuuroverdracht en Belang van het Voorlezen.

 

‘Ena en de vissen’ vertelt het verhaal over het meisje Ena die, met haar jongere broer Daantje, een maaltje vis gaat vangen voor hun avondeten. Als er zich op weg naar huis allerlei moeilijkheden voordoen ziet het er naar uit dat er ’s avonds bijna niets te eten zal zijn. ‘Ena en de vissen’ is een universeel verhaal dat altijd enorm aanslaat doordat het zoveel aanknopingspunten biedt om met leerlingen te praten over het dagelijks leven. Door de informatieve en educatieve elementen nodigt het kinderen van alle culturen uit tot een nagesprek over het leven van Ena en haar familie op de Molukken maar juist ook over dat van de kinderen zelf in zijn of haar eigen omgeving.
 


Filmverhaal, scholentour en ouderentour

Een grote wens is dit verhaal in een eigentijds jasje te steken en als filmverhaal aan te bieden op de scholen om op het digibord te vertonen. Maar niet alleen kinderen hier in Nederland kunnen dit verhaal dan volgen op Youtube, maar ook kinderen op de Molukken en in andere delen van Indonesië  kunnen het zien. Naast een Scholentour met grootouders tijdens de Nationale Voorleesdagen is het de bedoeling ook ouderen met hun familie in 12 Moluks- en Indische verzorgingshuizen te laten meegenieten. In samenwerking met de lokale organisaties organiseren we een prachtige middag in het bijzijn van de familie met vertoning van het filmverhaal op groot scherm, een nagesprek over herinneringen van toen en nu, omlijst met klank en kleur, samen zingen onder muzikale begeleiding. De middag eindigt met lekkere hapjes en drankjes en een familiefoto tegen de achtergrond van het kleurrijke decor van ‘Ena en de vissen’. Qualitytime tussen de generaties nu het nog kan!


Door wie?

Stichting TitanE is bereid gevonden dit projekt onder haar vleugels te nemen en het samen uit te voeren met Stichting Kayu Putih en Samen op Weg school Alphen a/d Rijn en Grootouders Lezen Voor!

Stichting TitanE is een landelijke vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor ‘Duurzame ontwikkeling & Armoedebestrijding’ op de Molukken.
TitanE betekent brug. De stichting werkt aan het vergroten van maatschappelijke bewustwording en meningsvorming onder de Molukse gemeenschap in Nederland.
U willen wij vragen dit project mede te ondersteunen met een financiële bijdrage.

 

Verzoek

Fonds Sluyterman van Loo heeft haar ondersteuning toegezegd door tijdens de Nationale Voorleesdagen de Scholentour te bekostigen.

Door deze bijdrage kunnen we de tour uitvoeren op meerdere plekken in Nederland langs de zgn. Molukkersgemeenten. Dit zijn gemeenten met wijken waar een grotere concentratie Molukkers woonachtig is. Op de basisscholen kunnen kinderen van diverse komaf kennismaken met het prachtige verhaal ‘Ena en de vissen’.

 

Helaas, is onze ervaring, hanteren de meeste gevestigde fondsen nog niet de voorwaarden die de Unesco inmiddels hanteert, nl dat niet-Nederlandse bevolkings-groepen met een lange geschiedenis, lees hier de Molukse bevolkingsgroep die hier dit jaar 65 jaar in Nederland woont, ook hun immaterieel erfgoed moeten kunnen bewaken en overdragen aan de volgende generaties. Daarom doen wij ook een beroep op u om te helpen het filmverhaal en de ouderentour mee te financieren.

 

Steunactie

Graag benaderen we u voor onze steunactie ‘filmverhaal Ena en de vissen’. We hopen van harte dat u ons enthousiasme deelt.

 

Om dit unieke filmverhaal te realiseren kunt u donateur worden. U bent dit al door minimaal 10 euro te storten op rekening van stichting TitanE:NL63ABNA0437611531 o.v.v. ‘Filmverhaal Ena en de vissen’.
 
 

 


Samengevat!

Eigentijds, in de vorm van een filmverhaal wordt ‘Ena en de vissen’, door Molukse grootouders verteld. In het Nederlands en in het Moluks-Maleis en als de financiering het toelaat een met een voice-over in het Engels. Het filmverhaal is na de presentatie gratis te downloaden en makkelijk te verspreiden. Voor de verspreiding is er een uitgebreid actief distributieplan.

 Hoogachtend en met vriendelijke groet,

Ellen Hitipeuw en Carol Burgemeestre

Coördinatie bijzonder project TitanÉ en GLV!, Kaju Putih en SOW Alphen a/d Rijn
 

  Wij stellen het op prijs, als u dit ook wilt verspreiden in uw eigen vrienden- en familiekring 
en uw netwerken. 
 
Donaties, groot en klein, kunt u storten op rekening 
Stichting TitanÉ, Utrecht, NL63ABNAØ437611531,
o.v.v. “Filmverhaal Ena en de vissen”. 
 
 
 ==========================================================
 
 Tegenprestaties donateurs project Filmverhaal Ena en de vissen, Scholen-en Ouderentour
 


Wat krijgt u voor uw donatie?
 
·         Voor een donatie vanaf   € 10  komt uw naam op de lijst van donateurs.
 Wij verloten 10 uitnodigingen voor de filmpremière onder deze donateurs.  
 Daarnaast krijgt u 2 ansichtkaarten van de platen uit het boek
 
·         Voor een donatie vanaf   € 25 krijgt u het bovenvermelde. En u maakt kans op een “gepimpte   sempeh” (schaal waarin moluks voedsel papeda wordt bereid) bij loting 
       te winnen van de hand van kunstenaar Andjela Hitipeuw.
              
·         Voor een donatie vanaf  € 50 krijgt u het hierboven vermelde en een uitnodiging  voor de filmpremière , waar is nog een verrassing!
 
·         Voor een donatie vanaf   € 75 krijgt u het hierboven vermelde en ontvangt u op de
filmpremière een tas met projectlogo en uw naam komt op de aftiteling.
Daarnaast verloten wij 6 kunstprints van de illustraties uit het boek.
 
·         Voor een donatie vanaf   € 100 krijgt u het hierboven vermelde en ontvangt u op de filmpremière een DVD met het filmverhaal in het Nederlands en in het Maleis.
Ook maakt u kans op een van de 10 originele uitgaven van het boek, afgestaan door 
de auteur en illustrator Ada Lilipaly-De Voogt.
                                      
·         Voor een donatie vanaf   € 250 krijgt u het hierboven vermelde en krijgt u op de
presentatie een product uit de webwinkel van stichting TitanÉ.
 
·         Voor een donatie vanaf   € 500 krijgt u al het hierboven vermelde.
Bovendien  maakt u kans op 2 kaarten voor de boottocht: Indische rondvaart, georganiseerd door stichting Cerita Fakta. Daarnaast komt uw naam en desgewenst het logo van uw bedrijf , organisatie of  stichting in het begin van de aftiteling in een grotere letter.      
 
·         Voor een donatie vanaf   € 750 krijgt u al het hierboven vermelde.
Bovendien wordt het logo, uw naam vermeld op de banners, die wij gebruiken bij onze PR bij aankondigingen van presentaties en bij bezoeken en scholen en ouderenvoorzieningen in het land.

 

Donaties, groot en klein, kunt u storten op rekening 
Stichting TitanÉ, Utrecht, NL63ABNAØ437611531,
o.v.v. “Filmverhaal Ena en de vissen”.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten